Powered by Blogger.

Cheritera Bulan Ramadhan …

Assalammualaikum & Salam sejahtera semua..
Haaa…. biasa le, bila tiba bulan Ramadhan, dah mulalah sibuk memikirkan tentang persiapan hari raya… walaupun puasanya baru je sehari. Tukang-tukang jahit sibuk menggunting dan mencantum baju tempahan pelanggan…. pengusaha biskut pula sibuk di dapur membakar berjenis-jenis biskut kegemaran…
Begitu juga dengan kita ni… sibuk nak fikir baju raya, kasut raya, langsir, dinding dan macam-macam persiapan lagi. Sheila pun sibuk juga sebenarnya…. sibuk dengan mengecat dinding blog juga memasang headboard untuk langsir blog ni. Dan inilah hasilnya setelah mendapat sentuhan daripada pakar hiasan dalaman yang superb kreatif…
Walaupun kali ini tempoh menunggu adalah agak panjang, sebab si pereka dalaman ni perlu mengendalikan beberapa kes lain, tapi rasanya penantian itu tersangatlah berbaloi. Tugas menghias Sheila serahkan bulat-bulat pada beliau dan tugasan tersebut telah dilaksanakan dengan cukup sempurna.
Of course Sheila yang bagi content yang Sheila nak dalam layout yang baru ni… cumanya skema warna tu asalnya warna peberet… biru, pink dan putih. Walaubagaimanapun, cik Interior Designer ni dah selalu sangat menggunakan warna-warna tersebut, bosan agaknya….  jadinya beliau mencadangkan warna-warna yang lain… Sheila cakap, “ok…. go ahead dear”, sebab pada Sheila biarlah orang yang pakar dalam bidang ni yang menentukannya ye tak….
Dan… inilah hasilnya Sheila persembahkan di sini… memang kena dengan jiwa dan ragaku yang klasik dan romatik ini >_<… Terima kasih Jiji
nicecraftbysw
Apa pendapat anda… lawa tak???  
p/s : Sila-silalah copy badge Nice Craft… code semua dah ada kat situ. Ada dua, pilih salah satu yang berkenan di hati, ambil dua-dua lagi le Sheila sangat berbesar hati… cantik jika digantung di dinding blog masing-masing..
image
p/s/s : Selamat berpuasa esok hari… semoga Allah mempermudahkan segala urusan.

No comments