Powered by Blogger.

ROTARY CUTTER & SLASH CUTTERInilah koleksi rotary cutter yang Sheila ada. Ada 6 kesemuanya tapi setiap satu dengan fungsi berbeza. Yang paling kanan tu saiz 65mm, Sheila gunakan untuk potong kertas sahaja sebab blade dia dah tumpul. Yang kedua dan ketiga dari kanan tu pula, saiz 45mm. Biasanya Sheila akan guna yang 45mm untuk general cutting. Yang bercorak tu pula Exclusive Edition keluaran Olfa, 45mm Calantha Orange. Beli di Anna Patchwork House Bandar Sunway, last unit... jadi Sheila sambar terus.

Yang kiri sekali slash cutter dan yang sebelahnya pula (yang warna hijau tu) Left/Right rotary cutter keluaran Clover. Rotary cutter Clover ni saiz 28mm, kecil aje. Fungsi senang nak potong bahagian yang ada curve. Yang ni sebenarnya koleksi terkini yang Sheila beli. Beli di Craft World, SS2.


Jadi untuk membeli rotary cutter ni terpulang kepada keperluan kita. Kalau tak ada tak apa, tapi kalau ada tu lagi senang le kerja memotong, jika dibandingkan memotong dengan gunting.

Salam hormat dan ceria selalu.

Luv,


Bookmark and Share

3 comments:

 1. salam shiela...blh bg alamat craft world ss2 tu tk...thanks..:))

  ReplyDelete
 2. salam sheila, kak faiz pun baru terjebak beli rotary cutter yang brand Clover tu... tapi kat Yee Button. Yg kelakarnye dia tanya buat baju pun pakai ini... hehe... tengok org ada kita pun nak...

  ReplyDelete
 3. Alamat Yee Button :

  33, Jalan SS 2/55, 47300 Petaling Jaya, Selangor
  03-7877-0072‎

  Kak Faiz :
  Rasanya senang guna rotary cutter daripada guna gunting, tak payah nak angkat-angkat fabrik.. memang best kan... >_<

  ReplyDelete