Showing posts with label Pusat Latihan Kraftangan Epal. Show all posts
Showing posts with label Pusat Latihan Kraftangan Epal. Show all posts

Jan 1, 2017

Senarai 48 Projek Jahitan Epal

Senarai 48 Projek Jahitan Epal

Teks : Rosilawati Wahid
Foto : Pusat Latihan Kraftangan Epal

Salam tahun baru 2017.

Sebagai rujukan akak lampirkan 48 projek sepanjang tahun Pusat Latihan Kraftangan Epal. Jika VIP menyiapkan 12 projek, peserta akan dianugerahkan dengan sijil jahitan kreatif daripada Epal. Sijil jahitan kreatif Epal ini sah untuk digunakan sebagai sokongan jika ingin memohon pinjaman dan juga boleh dijadikan bukti terampil untuk memohon Sijil Kemahiran Malaysia (SKM-PPT)

Berminat untuk menjadi ahli VIP Epal,
SMS/WA : 0123013341
Email : nice2craft@gmail.com




























Bookmark and Share

Dec 22, 2016

Kelas Jahitan Yuran Percuma Disember

Teks : Rosilawati Wahid
Foto : www.epal.com.my

Kelas Jahitan Yuran Percuma Disember

Seperti yang sedia maklum, sebagai ahli VIP Epal yuran kelas jahitan adalah percuma untuk 12 bulan.

Disember bulan persiapan kembali ke sekolah, Projek bulan ini juga ada kena mengena dengan persekolahan. Untuk ahli VIP Epal, siapkan minima 12 projek akan diberikan sijil jahitan kreatif tahap 1. 



Ini untuk projek kalendar. Sesuai untuk dijadikan hiasan di sudut perpustakaan mini di rumah. 


Beg bekas makanan untuk anak-anak membawa bekal ke sekolah. Anak-anak pasti teruja nak bawa bekal setiap hari.





Bookmark and Share

Aug 17, 2016

Kelas Jahitan PERCUMA Bulan Ogos

Kelas Jahitan PERCUMA Epal Bulan Ogos





Bulan Ogos kita akan belajar patchwork hiasan dinding dengan motif kapal layar, jam patchwork, uncang botol air dan coaster jam. Semua bahan ada disediakan di Pusat Latihan Jahitan. Kita pergi hanya perlu membawa peralatan jahitan sahaja.

Peralatan penting untuk patchwork yang wajib ada adalah :-

+ Roller cutter
+ Ruler
+ Cutting mat


Kelas percuma ini kita buka hanya untuk ahli sahaja. Untuk tahu lebih lanjut mengenai keahlian, boleh hubungi saya di talian 0123013341.



Bookmark and Share

Jun 4, 2016

Seni Jahitan Kreatif - Kursus Bulan Jun


Seni Jahitan Kreatif - Kursus Bulan Jun

Text : Rosilawati Wahid
Foto : Epal

SENI JAHITAN KREATIF
KURSUS BULANAN - JUN
-----------------------------------
Bagi VIP Seni Jahitan Kreatif, bulan Jun para VIP semua akan mempelajari empat jenis projek (boleh pilih).
1. Beg Cornus
2. Gaun Smocking
3. Sarung telefon bimbit
4. Alas surat smocking
Bahan boleh dibeli di pusat di pusat latihan jahitan.
Ingin menjadi VIP Seni Jahitan Kreatif?
---> SMS/Whatsapp : 0123013341
---> SMS/Whatsapp : 0123013341
---> SMS/Whatsapp : 0123013341




Bookmark and Share

Sep 13, 2011

Senarai Projek “Home Based Business” Epal 2011

Assalammualaikum dan salam sejahtera…
Bagi yang sedang mempertimbangkan untuk mengikuti projek Home Based Business yang dianjurkan oleh Pusat Latihan Kraftangan Epal, berikut adalah senarai projek yang akan diajar. Peserta juga akan dibekalkan dengan bahan-bahan untuk menyiapkan projek tersebut.
  1. Diari cover (1 unit)
  2. Tissue box cover (1 unit)
  3. Sejadah 2 dalam 1 (1 unit)
  4. Beg cinta bumi batik (1 unit)
  5. Beg cinta bumi reusable (1 unit)
  6. Kasut (1 unit)
  7. Handphone cover batik (1 unit)
  8. Tissue pouch – 2 pattern (1 unit)
  9. 3D Organza (3 unit)
  10. Name tag (1 unit)
  11. Towel (2 unit)
  12. Pencil box (2 unit)
  13. Telekung (1 unit)
  14. Tudung bawal (1 unit)
  15. Baju kurung sulam (1 unit)
  16. Kebaya sulam (1 unit)
Kepada sesiapa yang berminat untuk tahu lebih lanjut berkenaan projek Home Based Business ni, sila hubungi Sheila melalui e-mail (nice2craft@gmail.com) atau sms 012-301 3341.

Aug 28, 2009

Welcome to the club to....

.... Kak Yati & Cikgu Nana.
.
Kedua-dua wanita hebat ini telah menjadi ahli VIP Epal yang baru...
.
Sheila berkenalan dengan Kak Yati di satu forum... masa tu Kak Yati menempah pencil case bersulam nama. Sheila pun dah bertemu 4 mata dengan Kak Yati ni semasa menghantar tempahan tersebut di rumahnya di Selayang... .
.
Cikgu Nana pula diperkenalkan oleh Jurra-SewCute. Hanya berbicara melalui telefon... dan selepas bertukar link, rupanya Cikgu Nana ni "Superwoman"... macam-macam boleh buat. Mengajar, menjahit, jurugambar dan macam-macam lagi. Kalau tak percaya, tengok gambar-gambar yang Sheila sunting dari photoblog beliau...
.
Cikgu Nana dan mesin sulam MC300e (Klik pada gambar untuk ke link cikgu nana : http://annafarha15.fotopages.com/)
.
Mesin Sulam MC300e yang akan melancarkan lagi kerja-kerja cikgu Nana
.

Lihat sahaja pada tempahan yang perlu disiapkan.... MasyaAllah... Banyaknya... Cikgu Nana ni hujung tahun ni akan berpindah mengikut suaminya ke Subang. Lepas ni senang le kita nak bergather-gather, betul tak cikgu??? . .

p/s : Buat kawan-kawan di luar sana yang ingin mengikut jejak langkah Kak Yati dan Cikgu Nana, bolehlah menghubungi Sheila @ 012-301 3341 atau e-mail @ rosilawati.wahid@gmail.com
Bagi yang mengenali Kak Yati atau Cikgu Nana, boleh juga terus menghubungi mereka untuk melihat keistimeawaan mesin jahit Janome ini.

Sehingga berjumpa lagi... selamat berhujung minggu dan selamat menjahit.