Akademi Bekerja Di Rumah

Followers

22 May 2013

Panduan Menjahit Jubah Kembang

Assalammualaikum, 

Mood rajin. Mood rajin.

Lama dah tak pegang mesin jahit… akhirnya berjaya melawan penyakit “M” dan penyakit “S” yang melanda sejak sekian lama (M tu untuk manja dan S tu untuk sibuk ^_^). Nama jubah tak agak-agak kan… Pola jubah ni dikongsi oleh Sophia dari geng mesin jahit (GMJ). Bila tengok senang sangat sheila pun mencuba dan berjaya… Alhamdulillah.

POLA JUBAH



Formula untuk pola separuh....1/2 bahu + labuh tangan



HASILNYA…. TADAAAA….

 
Sheila menggunakan fabrik lycra bidang 60”. Hujung lengan tu Sheila buatkan bercekak dan keliling leher sheila cuma lipat sekali dan jahit dengan mesin coverstitch Brother. Hasilnya not bad… boleh le buat pakai sendiri untuk menghadiri kuliah di surau atau ke kelas mengaji. Tapi kalau nak pakai bawak pergi kenduri pun boleh je

Ok… cukup-cukup sudah untuk entri ni… next kita buat apron hello kitty pulak ye… tunggu next entri. Hingga jumpa lagi…

Wassalam

Popular Posts

Like us on Facebook