Oct 18, 2011

Uncang Kunci (Key Pouch)

Assalammualaikum,
Yang pertamanya, nak inform bahawa domain blog ni dah ditukar daripada www.roseinspiration.com kepada www.nice2craft.com…. jadi, kalau dalam link korang masih lagi ‘roseinspiration’ makanya akan keluar error page, tapi kalau korang memang menggunakan link www.nice2craft.blogspot.com tidak akan menghadapi masalah sebabnya anda akan dipindahkan ke nice2craft.com. Jadi…
Yang kedunya nak cerita tentang ‘craft swap’.

Bulan lepas Sheila join aktiviti ‘Craft Swap’ yang dibuat di group Geng Mesin Jahit (GMJ) di laman sembang Facebook. Tema yang diberi adalah pouch, tak kisah le peserta nak buat apa, asalkan kena dengan tema…. jadinya, Sheila pun menggagahkan diri untuk menjahit satu. Maklum aje le bab-bab pouch, pencil box atau apa-apa yang berkaitan bukanlah “makanan” Sheila sebabnya jarang-jarang buat… kalau gaun Smocking tu Insyaallah sebab memang dah tahu teknik.
key pouch
Tapi kalau ikutkan pengalaman kawan-kawan yang memang menjahit pouch/beg dan dalam masa yang sama menjahit baju juga, kata mereka menjahit pouch atau beg sebenarnya lebih rumit, sebab banyak bahagian yang perlu dicantum.
Apa-apa pun, dah terbukti bahawa kalau kita paksa diri kita untuk melakukan sesuatu yang bukan bidang kita, sebenarnya kita mampu lakukan… nak atau tidak je… kekadang tu belum buat lagi dah fikir tak boleh, memang le tak boleh. Sepatutnya cuba dulu kemudian baru tahu. Never giveup… never surrender…
Hari ni Sheila akan poskan kepada tuan punya uncang… harap beliau suka dengan pemberian daripada Sheila ni…. hingga kita jumpa lagi, salam hormat daripada Sheila…. ^_^