2 Oct 2011

Smocking | Miss Amni

Assalammualaikum…
Lama tak buat posting tentang smocking dress ni. Sebenarnya dah lama Sheila siapkan smocking panel untuk dress ni cumanya baru-baru ni je Sheila sempat siapkan… Pattern ni diadaptasikan daripada majalah AS&E Issue 58 – Miss Daisy. Bezanya untuk dress ni Sheila tak menyulam bunga kecil sebab Sheila lebih suka ianya simple begitu.
123IMG_2363-crop
  123IMG_2365

Fabric yang digunakan adalah 100% cotton dan sebenarnya Sheila suka sangat dengan design bunga kecil-kecil tu. Dress ni Sheila buatkan untuk Amni… suka benar dia bila dapat dress kembang-kembang cam princess katanya. Ada 3 pasang lagi yang nak dicantum, pun untuk cik Amni juga… Untuk cik Adibah, nak buatkan dia tops aje sebab Adibah tu lebih suka pakai seluar panjang daripada dress ni…

Hingga kita jumpa lagi, terima kasih kerana sudi membaca tulisan Sheila ni dan nikmati hujung minggu anda dengan ceria…