1 Dec 2011

Koleksi Fabrik serta Peralatan Jahitan

Assalammualaikum & salam sejahtera…
Hari Selasa lepas Sheila ke Yee Button di SS2 membeli fabrik untuk projek menjahit peralatan baby. Dalam pada membeli kain tu, Sheila menambah koleksi peralatan jahitan bagi memudahkan Sheila menjahit applique (sulam tampal)… untuk baby yang ini, Sheila rajin lak nak menjahit… maklum le, kalau guna yang lama tu usianya dah 13 tahun lebih… dah tak sesuai.
Jom tengok fabrik yang berjaya sheila bawa pulang… yang kiri sekali tu fabrik Robert Kauffman, nak buat binding selimut…. sebelahnya untuk hooded towel, plain purple tu nak buat sarung bantal dan yang kanan sekali tu untuk sarung tilam. Berwarna-warni sungguh… kali ni temanya bukan pink atau biru, tapi hijau…. sebab tak tahu lelaki atau perempuan kan… tu yang cari warna untuk unisex baby…
IMG_3115

Yang ni pula mini iron, sesuai untuk machine applique…. kalau dapat brand Clover lagi best, tapi harga pun best juga le…. yang ni Sheila beli harga lebih kurang RM80.00… nanti sheila tunjukkan camana nak guna mini iron ni ye…
 mini-iron1
Ok le… banyak benda yang kiv ni… kena buat satu-satu, kalau tak nanti tak siap le jawabnya…. kita jumpa di lain entri ye… take care…