Akademi Bekerja Di Rumah

  • Kosong dan sepi - Teks : Rosilawati Wahid Foto : Kosong Tiada isi tiada seri Hari ini aku cuba mengisi Menyusun bait-bait kata puisi Masih adakah yang menanti Atau hanya aku...
    2 months ago

Followers

14 Apr 2011

Bagaimana Mengemaskan Bahagian Tepi Sulaman

Assalammualaikum,

Hari ni Sheila nak berkongsi tips bagaimana kita boleh mengemaskan bahagian tepi hasil sulaman kita. Kalau pada kebiasaannya kita menggunakan gunting, kita juga boleh menggunakan soldering iron…. alat ini boleh dibeli dari kedai hardware yang harganya sekitar RM25.00 +++ (lebih kurang ye…).

image

 

Atau, boleh juga menggunakan hot wire cutter. Sheila tak tahu samada ada dijual di luar tapi kalau di Epal ada, harganya sekitar RM359.00. Efektif juga kalau ada wire cutter ni, boleh membantu mempercepatkan kerja-kerja pemotongan dan boleh menjimatkan masa.

wirecutter 

Kepada sesiapa yang berkenan dan yang berkenaan tu, boleh le cari alat ni… kalau tak dapat cari di luar, boleh call Epal…

p/s : Epal sedang kumpul 20 orang siapa yang nak beli alat ni dan pihak epal akan mengadakan taklimat selama 3 jam cara pengendalian alat ini bagi yang membeli.

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

Like us on Facebook