15 Oct 2010

{Smocking} Smocked Bishop Dress

Assalammualaikum,

Dah lama betul Sheila bercuti dari dunia smocking, sibuk dengan anak-anak je sekarang ditambah pula permintaan untuk menyulam tak menang tangan, tu yang menyepi tu ….

Ni di kira acara pemanas badan untuk acara berasap (smocking) le… mana-mana yang baru berjinak-jinak dalam dunia smocking, sesungguhnya sheila pernah menjadi “smocker” [smocker bukan perokok ye kawan-kawan…] tegar suatu waktu dahulu . Tapi itu kisah lalu, kini….  Sheila bercuti dari menjadi smocker sebab nak tumpukan perhatian pada anak-anak… 


Sekarang ni kira-kiranya Sheila nak mulakan balik le aktiviti ni…. untuk itu jom kita cuci mata dengan kecantikan baju smocking ni… Sheila akan mulakan dengan koleksi smocked bishop… bagi yang baru berjinak-jinak dalam dunia smocking, boleh mula dengan pattern ni. Mudah dan cepat siap…


http://littlesunshinecorner.com/category_55/Smocked-Dresses.htm

http://farm5.static.flickr.com/4140/4784681424_657c59e5bf_b.jpg

http://kateandclaire.com/images/momnmemintcloseup.jpg

Ini sebahagian sahaja… kalau nak tengok yang lain-lain tu, boleh tengok di sini, ada macam-macam pattern yang comel-comel belaka… cantik tak? dah ready nak buat smocked bishop? Nanti kita buat sama-sama ye, Sheila nak kumpul peralatan untuk smocking dulu… pilih-pilih kain kapas, keluarkan smocking pleater… cari smocking plate…

Ok… kita jumpa di lain entri… esok hari Sabtu, masa yang sesuai untuk melawat kedai kain… ada siapa-siapa nak ikut? Sila angkat tetikus… :-)

signature_thumb[6]