21 Apr 2010

MACAM-MACAM NAK CERITA, TAPI....

.... masa yang ada terlalu terbatas.

Salam buat sahabat sekelian,


Lama benar Sheila tak menjenguk blog ni... sibuk sangat...


Hari ni Sheila nak update tentang smocking pleaters ni... satu milik Awadah dan satu lagi milik Aisyah... Awadah join group kutu smocking NCM... bulan April turn Awadah, jadi pada Jumaat lepas Awadah singgah di rumah Sheila untuk ambil sendiri pleaters ni... Awadah on the way ke Cheras katanya... 

"Awadah... bila-bila nanti jemput datang ke rumah... kita minum-minum dan sembang panjang... "

Hari Sabtunya pula, Sheila menghantar pleaters buat Aisyah di Ampang. Aisyah ni suri rumah sepenuh masa  dan mengambil upah menjahit baju kurung, baju smocking, langsir dan macam-macam lagi. Tapi yang paling Sheila respect, suami Aisyah ni.... Sarjan Iwan, sangat rajin membantu Aisyah dengan aktiviti-aktiviti jahitan. Kata Aisyah, untuk baju kurung, suaminya akan menjahitkan mata lalat... 

Sebelum Aisyah membeli pleaters ni, baju smocking yang dijahit adalah secara manual... kedut-kedut secara manual... buat garisan baris demi baris dan prosesnya mengambil masa yang amat panjang... suaminya akan melakukan proses mengedut kain-kain tu dan tugas Aisyah menyulam corak... jadi kini tugas-tugas suaminya ini menjadi lebih mudah bila dah ada smocking pleaters.... 
Inilah hasil kerja Aisyah yang dilakukan semuanya secara manual... kemas dan cantik. Aisyah dan suaminya merupakan pasangan yang masih muda.... tetapi mempunyai wawasan dan cita-cita yang sangat tinggi... masing-masing berasal dari Perak.... (senegeri dengan teman ni... >_<)...  seronok jumpa orang senegeri ni... macam dah kenal beno ghopenye...

" Sarjan Iwan... cepat-cepat buat blog... nanti upload gambar baju banyak-banyak ye..." 
So, setakat ini dulu cerita hari Rabu dari Sheila.... ohh...Sheila ada beli fabric Save Our Planet dan magnetic rod ... nanti di posting akan datang Sheila ceritakan lebih lanjut ye....

Hingga jumpa lagi, salam hormat buat semua.



Bookmark and Share