6 Jan 2010

{05112010} 1st DAY SCHOOL

Sebelum nak buat sambungan cerita Petrosains ~ Accapella, nak cerita tentang Adibah & Amni 1st day school. Hari ni merupakan hari pertama Adibah dan Amni ke sekolah... Adibah 4 yo masuk pre-school & Amni 3 yo ke playschool, kinder yang sama. Kinder ni kiranya favourite kinder. Mana taknya, dari Adini 6 yo dah datang kinder ni sampai le sekarang, dia darjah 6. Tradisi diteruskan pula oleh Adibah yang beria-ia sangat nak pergi sekolah... hari-hari bercakap nak pergi sekolah... 

Tengok le tu... ceria je muka dapat pergi sekolah. Yang adik di sebelah follow aje kakak tu... early exposure untuk Amni...




Tadika ni tadika Islam, tengok tu semua yang perempuan pakai tudung (kecuali Adibah dengan Amni)... tak pe, tak nak paksa-paksa, pelan...pelan...

Adibah dengan tekun mendengar penerangan daripada ustazah... harap-harap le dia ok.. dah dia yang beria-ia nak ke sekolah... ye tak? Maka sekarang ni semuanya boleh dikatakan semua anak-anak dah bersekolah... 
mama doakan semoga semua anak-anak mama Adini, Al-Amin, Adibah & Amni Damia cemerlang di dunia dan juga di akhirat... Amin.




Bookmark and Share