Akademi Bekerja Di Rumah

Followers

29 Jun 2009

Hari Sukan SK Sri Selangor

Dengan penuh semangat Al-Amin berlari

Hari Sabtu lepas adalah hari sukan sekolah SK Sri Selangor. Adini masuk perbarisan manakala Al-Amin ambil bahagian dalam acara sukaneka. Panas sangat hari tu, sebelum acara tamat, Sheila dah bawa anak-anak balik.

Mungkin sebab panas, baliknya dah mula sakit kepala. Janji nak jumpa Kasih di The Curve pun terpaksa dibatalkan sebab tak larat. Sorry ye Kasih, lain kali kita jumpa... memang flat habis. Tak daya nak bangun lagi.


24 Jun 2009

Tote Bag


Tote bag ni Sheila buat untuk officemate as a gift.


Close up. Sheila menggunakan 3 corak fabrik. Rancangan asal nak buat theme merah sempena Chinese New Year, tapi last minit tukar theme. Warna ini lagi senang nak match dengan sebarang baju.




Till then, have a nice day ^_^.


20 Jun 2009

Selamat Hari Bapa

Selamat hari bapa diucapkan khasnya buat suamiku Mohd Jailani, terima kasih kerana menjadi seorang papa yang baik, penyabar dan penyayang buat putera dan puteri kita.

Ucapan ini juga ditujukan amnya kepada semua yang bergelar bapa.


* * * * * * * * * * * * * * *


Buat Almarhum Haji Wahid bin Haji Ramly, anakanda menghadiahkan Al-Fatihah sebagai hadiah hari bapa... Semoga Allah mencucuri RahmatNya ke atas rohnya... tanpamu tiadalah aku di dunia ini. Hanya doa yang mampu kuutuskan sebagai ucapan terima kasihku di atas segala pengorbanan yang telah dicurahkan.

Tanggal 8 Julai 2009 ini maka genaplah 5 tahun pemergianmu, tetapi rasanya seolah-olah baru semalam kau meninggalkan kami. Masih terngiang-ngiang lagi suaramu di telingaku, tatkala ku menelefonmu pada siang 7 Julai 2004 yang lalu. Kau menanyakan kepadaku, "Bila nak balik kampung?", lantas kuberikan jawapan, "Tak tahu lagi bila nak balik, sebab banyak kerja yang perlu diselesaikan."

Dan rupa-rupanya itulah kali terakhir aku mendengar suaramu, dan sebelah malamnya aku mendapat panggilan telefon daripada mak menyatakan bahawa kau telah pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya. Sedihnya.... Seolah-olah tak percaya, sebab tiada sebarang perubahan yang ketara. Aku menangis semahu-mahunya. Allah lebih menyayangimu, daripada kami semua.

Ya Allah, tempatkanlah roh bapaku bersama orang-orang yang beriman, ampunkanlah segala dosa-dosanya. Sesungguhnya Engkaulah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Amin.

p/s : Buat pengunjung yang membaca blog ini, sudilah kiranya sedekahkan Al-Fatihah buat Almarhum Haji Wahid bin Almarhum Haji Ramly.

Terima kasih.


19 Jun 2009

Lilstitchy Giveaway

Dah ada pemenang ^_^
Tahniah diucapkan kepada
* * * * * * * * * * * * * *
Harap tak terlalu lewat untuk Sheila menyertai Giveaway ni. Memang le last minit sangat...http://www.emocutez.com very the ^_^. Check out her blog herehttp://www.emocutez.com

9 Jun 2009

CUTI-CUTI MALAYSIA

Kepada semua visitors... Sheila akan bercuti dari 09062009 hingga 12062009.. Jadi jumpa anda semua minggu hadapan dengan cerita-cerita baru. Percutian kali ini hanya Sheila dan anak-anak sahaja, kebetulan Boss ada kerja, so tak dapat nak ikut sekali.

Kalau ada apa-apa boleh hubungi Sheila melalui telefon bimbit sahaja, samada sms@call <--- tak ada internet.

Sehingga jumpa lagi, salam ceria ^_^


6 Jun 2009

Testing... testing... 123...ABC...



Buat masa ni masih lagi tak ada cerita baru... cuma cerita-cerita umum sahaja. Sheila sedang menaik taraf blog ni, so itu yang macam-macam nak cuba. Sebabnya sekarang ni baru ada sedikit masa yang terluang.


Untuk entry kali ini Sheila introduce tandatangan digital yang mana sebelum ni pernah cuba tapi tak menjadi, Alhamdulillah percubaan kali ini menjadi pula. Bila orang yang tak ada IT background ni nak berblog... lambat le sikit nak faham konsepnya (merangkak-rangkak baru dapat apply satu application). Tak pe, bak kata pepatah ---> "Sikit-sikit lama-lama jadi bukit". Tapi hasilnya memang berbaloi ^_^.


Lepas ni nak buat apa pulak??? Ok rasanya macam nak buat satu GIVEAWAYS buat kawan-kawan bloggers... Jadi nantikan entry-entry yang berikutnya.


Sehingga jumpa lagi, selamat bercuti dan ceria selalu ^_^



5 Jun 2009

TRANSFORMASI...





Inilah hasilnya selepas reconstruction.



4 Jun 2009

Kenapa macam ni ???



Blog ni bukan lagi dah bersawang... tapi dah kelam kabut. Masih lagi dalam proses mengemas barang-barang, ada yang rosak dan ada yang hilang gara-gara dilanda puting beliung dan ribut taufan..


Sehingga jumpa lagi... salam hormat.

Popular Posts

Like us on Facebook