Akademi Bekerja Di Rumah

Followers

24 May 2008

24 PROJEK BULANAN EPAL

Epal menyediakan modul pembelajaran yang dibahagikan mengikut bulanan. Dalam satu bulan ada 2 projek yang dijalankan. Selepas menghabiskan 12 projek, pihak Epal akan menyampaikan sijil kepada VIP yang layak.

19 May 2008

KIT JAHITAN PENCIL BOX

- Harga bahan RM8.00 (siap pos).
- Nama yang hendak disulam.
- Kuantiti yang diperlukan.
- Harga produk siap : RM15.00/pc
Kaedah Bayaran
- Rosilawati binti Wahid
- Maybank2u
- No. Akaun : 1624 8704 3621
ATAU
- Mohd Jailani bin Abdul Jalil
- CIMB Bank 1238-0073282-52-3
Kaedah Pengeposan
- Pos Biasa.
- Penghantaran pos setiap hari Jumaat.
MAKLUMAT YANG DIPERLUKAN
- Nama Penuh
- Info bayaran transaksi bank
- Alamat penuh
- No. Hand Phone

14 May 2008

IT'S PLAY TIME....:-)

Yeay... it's play time. Adibah dan Amni sibuk memunggah mainan dari dalam kotak. Siap le lepas ni Acik Zamrah (my helper) kena kemas. So far, Alhamdulillah Adibah tahu yang Amni is her little sister, tak de lah kejadian2 yang tidak diingini berlaku, kerana Adibah baru 2 tahun dan Amni cuma 9 bulan sahaja. Sheila share gambar ni untuk tatapan semua...

11 May 2008

CARA PEMBELIAN MESIN JAHIT EPAL

Cara pembelian mesin jahit epal adalah seperti berikut :- Harga mesin RM2499.00 DISKAUN RM100.00 Booking min RM50.00, RM100.00 atau RM150.00 Cara bayaran :- - Tunai - Ansuran Aeon - Ansuran 0% interest dengan kad kredit terpilih (cth. bank yang terlibat) Maybank, Citibank, Eon Bank Cara pembayaran boleh dibuat melalui akaun berikut: Maybank : 1624 8704 3621 (Rosilawati binti Wahid) CIMB : 1238-0073282-52-3 (Mohd Jailani bin Abdul Jalil) Anda perlu sertakan butir-butir peribadi yang berikut :- - Nama penuh : - Alamat penuh : - No. k/pengenalan : - No tel / h-phone : Contoh pembayaran mesin, belian secara ansuran. - Booking : RM100.00 - Bayaran bulan pertama : RM199.00 - Bayaran bulan kedua - kelapan : RM200.00

9 May 2008

TEMPAHAN SULAMAN

Koleksi corak untuk tempahan sulaman pada baju kurung, tudung, telekung dll. Dengan sulaman, ianya akan menaikkan lagi seri pada pakaian / artikel yang kita hasilkan.

8 May 2008

Kelas Menjahit di Pusat Latihan Epal - Mei

Projek bagi bulan Mei di Pusat Latihan Epal

SENI JAHITAN KREATIF

Seni Jahitan Kreatif merupakan satu kemahiran jahitan yang merangkumi banyak teknik. Ia terdiri daripada :-
* Sulaman (Embroidery)
* Seni Tampal (Applique)
* Seni Cantum (Patchwork)
* Slash Quilt
* Quilting
Tujuan Seni Jahitan Kreatif ini adalah untuk menjadikan artikel jahitan lebih cantik dan berseni. Melalui teknik-teknik ini, kita boleh menyalurkan kreativiti pada pakaian, hiasan rumah, hiasan bilik, beg, kraftangan dan sebagainya.

SELUAR PANJANG WANITA

Berikut adalah langkah demi langkah cara untuk menjahit seluar panjang wanita.
(klik pada gambar untuk view yang lebih besar)

7 May 2008

LAGI ADIBAH & BAJU SMOCKING

Sekadar untuk cuci mata... Adibah mengenakan gaun smocking dari kain Japanese Cotton berlatar putih dan dihiasi dengan kuntuman bunga mawar.

BEG ROMBUS

Teknik yang akan dipelajari : - Mempelajari cara membuat beg. - Mempelajari cara memotong kain dengan cepat dan tepat menggunakan Set Rottary Cutter. - Mempelajari teknik mencantum patchwork water colour menggunakan kertas gam yang berpetak-petak. - Mempelajari cara menyembur gam pada batting menggunakan spray. - Mempelajari cara menjahit quilting pada setiap cantuman. - Mempelajari cara menggunakan bias tape maker. - Mempelajari cara menggunakan loop turner. - Mempelajari teknik membuat bunga rombus dan bunga yoyo. - Mempelajari cara membuat butang bungkus untuk tompok tengah bunga. - Mempelajari cara membuat tali beg. - Mempelajari cara menjahit piping pada mulut beg. - Mempelajari cara mengemaskan piping dengan jahitan sembat tangan. HARGA KIT JAHITAN BEG ROMBUS : RM89.00

MESIN JAHIT TEPI - MYLOCK 744D

Fantasy Serging Model Mylock 744D.

Fungsi utama
a. Jahitan tepi
b. Jahitan tepi gulungan
c. Jahitan tepi hiasan
d. Jahitan tepi gulungan kecil
e. Jahitan tepi pakaian
f. Jahitan tepi hias corak kedut
g. Jahitan tepi hias dengan manik

B. Ciri-ciri
a. Jahitan 2 benang
b. Jahitan 3 benang
c. Jahitan 4 benang
d. Jarum kembar
e. Pemotong benang
f. Butang penyelaras kelebaran
g. Butang penyelaras kepadatan jahitan
h. Lampu jahitan

C. Sesuai untuk pelbagai jenis kain
a. Kain nipis
b. Kain silk
c. Kain cotton
d. Kain T-shirt
e. Kain tebal
f. Kain jeans

Tempoh keahlian - 12 bulan Kursus percuma - 12 bulan Tempoh jaminan - 1 tahun (motor sahaja)

Cara Pembayaran
* Tunai
* Kad Kredit
* Program Mudah Bayar Tanpa Bunga (melalui kad kredit)
* Program Mudah Bayar EPAL (Easy Payment)
* Kemudahan Kredit AEON

6 May 2008

KIT JAHITAN SMOCKING

Kit jahitan smocking ini mengandungi :
Kain cotton siap kedut
Benang Sulam DMC
Butang
Jarum
Interface
Pola baju Buku nota panduan
Harga : RM120.00 (termasuk p&h)

ROSE BRACELET

Ini pula gelang tangan kristal set #2. Sekiranya anda sudah mempunyai asas dalam seni kraf kristal ini, tentunya tidak sukar untuk mempelajari teknik menjalin tali tangsi bagi menyiapkan gelang kristal ini.

GELANG KRISTAL

Bagi yang baru berjinak-jinak dalam kraf kristal, set gelang tangan ini amat sesuai untuk dipelajari. Caranya amat mudah dan dapat disiapkan dalam masa yang sangat singkat. Ianya sebagai asas sebelum membuat kraf perhiasan kristal yang lebih susah seperti gelang tangan, jam, rantai leher, cincin dan sebagainya.

5 May 2008

MY SMOCKING DRESS

Adibah menggayakan baju smocking dari era 70an, dengan gaun potongan kembang payung.

PIN CUSHION

Dah lama mengidamkan pin cushion ni, tapi asyik tak sempat je nak buat. Akhirnya minta tolong makcik buatkan. Asalnya ia adalah kusyen yang besar tapi dah dikecilkan saiznya. Ukur lilit pin cushion ni kira-kira 8" sahaja.

Popular Posts

Like us on Facebook