Aug 31, 2008

New AS&E Issue #84 and Jurra New Toy

Yesterday I went to Craft World, SS2 to buy pleaters for Zura. Not only pleaters, I also bought the latest issue of AS&E Issue #84.

So Jurra, sementara menunggukan cik Tijah ni sampai, share dulu gambarnya.... Tataplah puas-puas. Dah pun terbang ke sana ni... mungkin hari Jumaat ni sampai ke pangkuan pemilik baru dan ada dua hari untuk dikerjakan.... Siaplah Cik Tijah...

Read Pleaters 24 rows Regular.

Extra needle.

Read pleaters ni ada 3 siri, 24 rows regular, 24 rows MAXI dan 32 rows. Sesiapa yang berminat untuk dapatkan pleaters ni boleh contact Sheila.

Aug 30, 2008

New Member in da House

Setelah sekian lama tak update blog, hari ni baru le berkesempatan.

Sabtu lepas merupakan my 1st lecture class. Me ambil kursus PDEBM di UM. Kursus ni diadakan secara sambilan dan mengambil masa selama setahun dan kelas adalah setiap hari Sabtu, 2.30pm - 7.30pm.

Task for today...
9.00am

Pagi ni nak hantar mesin Harmony 2049 ke rumah kah Faizah di Sentosa Court, Jalan Klang Lama. Semalam kak Faizah call dan inilah servis yang Sheila berikan untuk pembeli di sekitar Lembah Kelang dan yang sewaktu dengannya... penghantaran hingga ke dalam rumah... Selepas selesai pembayaran dibuat, demo mesin akan dilakukan dan seterusnya pembeli dah boleh guna terus guna mesin tu....

Antara tapak yang datang bersama mesin Harmony 2049 ni.

Kak Faizah mencuba mesin barunya... Hati-hati kak, tercucuk jarum nanti. Harmony 2049 memulakan tugas pertama... Sebelum balik, kami dihidangkan dengan teh organik, perisa peach. Sedapp...

Task kedua,
Nak pergi belikan pleater untuk cik kakak kita yang ada kat KK tu. Nanti dari rumah kak Faizah, me akan terus ke SS2, Craft World. Nak belikan pleater 24 rows, 12 rows half space dan 12 rows full space.



Lepas tu kena pergi kelas... Lepas dah kira-kira +-x/ semua, rasanya sempat untuk sampai ke kelas just in time.

Aug 10, 2008

1st Smocking Project

Ini projek smocking yang mula-mula sekali Sheila buat, Field of Flower. Masa tu anak sulung Adini berumur 5 tahun (2003), dan sejak itu mula le minat dengan aktiviti smocking ni.
Yang ni detail untuk bahagian lengan.

Manakala yang ni detail untuk bahagian dada.